Вовняні костюмні тканини - тренд сезону осені 2021

  • Вовняні костюмні тканини - тренд сезону осені 2021

Костюмні вовняні тканини останніми роками стають особливо затребуваними. Причина їхньої популярності криється не лише в моді на екологічно чисту продукцію. Костюмна вовна має низку корисних властивостей, які роблять речі комфортними та зручними щодо догляду за ними.

Особливості костюмної вовняної тканини

Є два основних типи костюмних вовняних тканин: чиста вовна та вовна з додаванням інших волокон. Для виготовлення багатьох костюмних тканин використовується тонка, напівтонка або напівгруба вовняна пряжа. Такий матеріал має високу щільність. Напівшерстяне полотно часто виготовляється з додаванням бавовняної пряжі або невеликого відсотка синтетичних ниток - це необхідно для забезпечення більш високої еластичності.

У порівнянні з іншими вовняними тканинами, костюмна вовна відрізняється за декількома характеристиками — вагою, товщиною, а також зовнішніми особливостями. Вибір костюмних вовняних тканин дуже широкий - існують строкаті, гладкофарбовані типи, меланжева костюмна вовна. Широкий асортимент вовняних костюмних тканин представлений в інтернет-магазині https://grandtextile.com.ua — тут можна ознайомитися з різними типами полотна та підібрати відповідну тканину для пошиття якісного одягу.

Не менш різноманітними у костюмній вовні є й варіанти кольорової гами. Для фарбування вовняних тканин застосовуються досить потужні барвники, що міцно закріплюються на нитках полотна.

Вовняні тканини. Причини їхньої затребуваності

Костюмна вовна славиться своєю якістю.Останні півстоліття виробники здійснювали чимало спроб повної заміни вовняного волокна синтетичним. Але повноцінного замінника вовни так і не вдалось знайти. Перерахуємо кілька якостей костюмних тканин, що виготовляються на основі цього дивовижного природного матеріалу:

  • Міцність та довговічність. Вовняні костюмні тканини входять до категорії найбільш зносостійких матеріалів, тому одяг з даного матеріалу прослужить роками, не втративши презентабельного вигляду.
  • Терморегуляція. Вона добре зберігає тепло, підтримує температуру тіла. Саме тому в костюмі із щільної вовняної тканини затишно в зимову пору року, а в одязі із тонкої вовни – прохолодно влітку. Костюмна вовна має гарні ізолюючі властивості, завдяки яким створюється свого роду тепловий буфер між тілом та навколишнім середовищем.
  • Здатність «дихати». Речі з костюмної вовни зручні в носінні ще й тому, що вони добре пропускають повітря.
  • Антистатичні якості. Вовна гігроскопічна: вона здатна поглинати значну кількість вологи із зовнішнього середовища, але при цьому залишається на дотик сухою. Це дозволяє попередити накопичення статичної електрики, що робить носіння набагато комфортнішим.
  • Пружність. Костюмна шерсть швидко відновлює зовнішній вигляд після деформації.
  • Висока вогнестійкість. Вовняний матеріал непросто пропалити цигаркою або іншим джерелом відкритого вогню — на відміну, наприклад, від синтетики.
  • Здатність до нейтралізації запахів. Вовняні тканини не затримують різні неприємні запахи, такі як піт або дим.
  • Вовняні матеріали мають брудовідштовхуючий ефект.
  • Ще один плюс полягає в тому, що вони майже не мнуться, а також їх легко гладити. Ця особливість забезпечується такою технічною якістю вовни, як звивистість.

Ці властивості не зникають навіть у комбінації з волокнами синтетичного походження. Більш того, певний відсоток синтетичного волокна необхідний для вищої якості полотна — він дозволяє запобігти усадці тканини після прання.

На закінчення відзначимо ще одну особливість костюмних вовняних тканин: їх дуже легко чистити. Забруднення та плями не в'їдаються всередину волокна, а залишаються на поверхні його структури. При чищенні костюма шерсть набухає за рахунок вбирання води, що дозволяє легко усунути з її поверхні будь-які плями.