Фатин що це за тканина

  • Фатин що це за тканина

Якщо ви шукаєте підходящий матеріал для пошиття сукні або спідниці з пишним подолом, вибирайте фатин. Він чудово підтримує обсяг і форму, не потребує особливого догляду.

Але головне, що він прослужить протягом тривалого часу. Але давайте докладніше дізнаємося, що це за тканина фатин, і як правильно з нею поводитися, щоб вона не завдавала клопоту. А потім можна купити фатин у спеціалізованому інтернет-магазині та реалізувати будь-які креативні ідеї.

Основні характеристики

Історія. Ця матерія виникла США 1832 року. Тоді підмайстри використовували найтонші нейлонові нитки, щоб сплести повітряну та легку сітку, яку відправляли в ательє та студії, що займаються пошиттям балетних пачок. Завдяки цій інновації балерини отримали невагоме вбрання, яке підкреслює грацію, жіночність, красу і робить кожен рух особливим.

Згодом фатин проник і в модну індустрію – на полицях з'явилися сукні та спідниці з об'ємним подолом, які у тренді досі.

Види. Підбираючи матерію для пошиття стильного одягу, обов'язково вивчіть опис тканин фатин, звернувши увагу на такий показник, як щільність переплетення ниток. Від цього залежить вибір одного із трьох видів тканини:

  • жорстка
  • середньої жорсткості
  • м'яка.

Перший вид підходить для виготовлення аксесуарів – вуалей та прикрас для волосся, другий – для пошиття підюбників вечірніх та весільних суконь, третій згодиться для створення спідниць. Властивості. До складу фатинової тканини входять нейлонові нитки – тонкі, міцні та при цьому надзвичайно пружні, сплетені в сітку.Завдяки такій структурі спідниця зберігає об'єм та акуратну форму як у стані «спокою», так і під час руху.

Особливості. При описі тканини варто згадати про її головні плюси та мінуси, щоб ви знали, чого очікувати від даного матеріалу. Головні переваги матерії в тому, що вона не змінюється, і не вимагає особливого догляду: щоб привести виріб з фатину в порядок, достатньо випрати його в теплій воді, додавши пару крапель для прання.

Але врахуйте, що тканина фатин має одну особливу характеристику – вона погано пропускає повітря. І це призводить до того, що тканина тіло потіє, а матерія прилипає до ніг. Щоб цього не сталося купуйте в комплекті з об'ємним спідником з фатину чохол, виконаний з бавовни або сатину.

Придбати легкий матеріал для створення стильних речей можна в інтернет-магазині «Гранд Текстиль».