З якої тканини шиють зимові куртки

  • З якої тканини шиють зимові куртки

Одна з головних проблем, з якою стикаються модниці - купівля стильної та теплої зимової куртки. Але на полицях магазинів знайти потрібний екземпляр досить складно: або курточка красива, але дуже тонка, або нагадує одяг народів з крайньої Півночі. Тому дівчата розглядають такий варіант, як підготувати виріб своїми руками.

Якщо вам сподобалася ця ідея, то для початку потрібно розібратися, яку вибрати тканину для зимової куртки, визначитися з моделлю та вимогами до готової речі .

Види матеріалів для зимового верхнього одягу

Розберемося з першим питанням: з якої тканини шиють куртки в ательє та дизайнерських майстерень.

Як правило, вони використовують матеріали, які утримують тепло, стійкі до вітру, морозу, вологи, щоб у холодну погоду ви почували себе комфортно.

Також важливо, щоб полотно із синтетичних або натуральних волокон не викликало алергічних реакцій, було приємно на дотик, підходило як для ручного, так і для машинного прання. Цим характеристикам відповідають такі варіанти, як:

  • поліестер;
  • бавовна;
  • нейлон;
  • таслан;
  • мікрофібра.

Їх використовують для підготовки верхнього одягу як для дорослих, так і для дітей.

В якості додаткового захисту можна використовувати для створення верхнього шару щільну і водонепроникну плащівку. Тоді ви точно будете впевнені, що курточка не промокне ні в снігопад, ні в зливу та прогулянка, похід чи пробіжка пройдуть без наслідків для здоров'я.

Тепер ви знаєте, з якої тканини роблять куртки, і зможете вибрати найбільш підходящий варіант і за ціною, і за характеристиками.

Правила вибору матеріалу

Для пошиття верхнього одягу важливо не лише дізнатися, які бувають тканини для курток, але й оцінити, наскільки приємно та зручно вам буде з ними працювати.

Наприклад, плащове полотно досить примхлива. Вона ковзає, збирається гармошкою, якщо під час просрочки виробу трохи відпустити її. Важливо стежити за цим нюансом.

Ще один аспект, який варто врахувати – наявність швейної машинки, на якій ви зможете просрочити досить об'ємну та щільну деталь. Якщо такої можливості немає, доведеться зшивати окремі елементи речі руками. Але краще скористатися послугами ательє, щоб скоротити час на пошиття речі та покращити її якість.

Вибирайте, з якої тканини ретельно шити зимову куртку, щоб виглядати стильно і відчувати тепло в будь-яку погоду.