Що за тканина трикотаж двонитка?

  • Що за тканина трикотаж двонитка?

Сьогодні у продажу можна знайти багато видів трикотажних тканин, які використовуються для пошиття різних виробів. Однією з найкомфортніших і найзатишніших, що вирізняються високою якістю і великим вибором колірних рішень, є двунитка. Ще цей матеріал називають футер. Розглянемо докладніше його властивості, що він із себе представляє, рекомендації з догляду. Обов'язково подивіться каталог тканин, щоб візуально оцінити якість полотна.

Особливості тканини

Двунитка - це в'язане трикотажне полотно з гладким лицьовим боком. На вивороті видно невеликі петлі. Для виробництва матеріалу використовують спеціальні в'язальні верстати. Полотно виготовляється з високощільних футерних ниток.

Важлива особливість тканини, завдяки якій вона користується популярністю, полягає в її складі. Він може бути натуральним або напівнатуральним. Це означає, що футер виробляється як повністю з бавовни, так і з додаванням еластану та поліестеру.

Високу лінійну міцність матеріалу забезпечує застосування особливих способів переплетення ниток: полотняного (зустрічається найчастіше), жакардового, саржевого або сатинового. У процесі виготовлення двунитки її можуть піддавати додатковій обробці. Так виходить апретований матеріал, який використовується для пошиття одягу. Суворий вид двунитки - це тканина зі 100 % бавовни, яка не піддавалася додатковій обробці.

Щоб повною мірою задовольнити потреби покупців, виробники випускають різні види двунитки. Придбати цей матеріал, представлений у широкому асортименті, пропонує інтернет-магазин трикотажних тканин. Футер може бути однотонним і з принтом, мати начісування, декорованим різними орнаментами (геометричними, рослинними тощо).

Для пошиття яких виробів використовується

Матеріал однаково добре підходить для пошиття речей для дорослих і дітей. Зазвичай із двунитки виходять практичними, красивими та затишними такі вироби:

  • домашні та спортивні костюми;
  • водолазки, кардигани;
  • світшоти, толстовки;
  • сукні в спортивному стилі, спідниці, туніки;
  • комбінезони, штани, шорти;
  • шапки.

Переваги матеріалу

Дотик шкіри до цієї тканини дарує приємні тактильні відчуття. Незважаючи на хорошу щільність, матеріал залишається легким, вироби з нього не сковують рухів. Завдяки присутності в складі синтетичних волокон, тканина не розтягується в процесі носіння, швидко повертає свою первісну форму.

Якісний футер, незалежно від яскравості свого кольору, зберігає його незмінним під час частих прань, не линяє.

Опис цієї тканини буде неповним, якщо серед переваг матеріалу не виділити такі:

  • Нестираність і міцність. Щільність волокон двунитки коливається в діапазоні від 180 до 260 грам на квадратний метр.
  • Світлостійкість. Матеріал не вигорає під впливом сонячних променів.
  • Незмінність. Після прання вироби з двунитки необов'язково прасувати.
  • Повітропроникність. Добре пропускає повітря, унеможливлюючи утворення парникового ефекту.
  • Еластичність. Тягнеться, але в міру.
  • Привабливий зовнішній вигляд. Речі виходять не тільки практичними, але ще й красивими.
  • Доступна ціна. Порівняно з багатьма іншими матеріалами, що мають схожі характеристики.

Рекомендації щодо догляду

Двунитка - невибаглива в догляді тканина. Перед пошиттям виробів її рекомендується випрати. Температура води при цьому має бути 30-40 градусів. Будь-які забруднення, які з'являються на тканині, видаляються порівняно легко. Тканину можна прати як у машині, так і вручну. Під час машинного прання бажано вибирати віджимання з невеликою кількістю обертів. У разі необхідності матеріал можна піддавати хімчистці. Рекомендована сушка - в природних умовах (від автоматичної бажано відмовитися).

Матеріал практично не мнеться, але за необхідності можна його додатково розгладити з виворітного боку, використовуючи для цього праску, встановивши щадний режим (невисока температура). Додатково можна використовувати паровий зволожувач. Це стосується двунитки, у складі якої присутня 100 % бавовна.