Як вивести чорнила с тканини – способи

  • Як вивести чорнила с тканини – способи

Кожній людині, яка працює з кульковими ручками, фломастерами, маркерами, хоча б раз у житті доводилося стикатися з проблемою, як вивести чорнило з тканини. Їдкі чорнильні плями впадають в око навіть на досить темному одязі і, на жаль, вкрай погано піддаються пранню. Але прощатися із зіпсованою річчю не варто поспішати. У цій статті ми поділимося порадами, як безслідно прибрати ручку або маркерні сліди з тканини, не вдаючись до послуг хімчистки.

Швидкі та ефективні заходи

Для успішного видалення чорнильних слідів недостатньо знати як видалити кулькову ручку з тканини. Тут, як і у випадку з іншими проблемними плямами, варто враховувати особливості матеріалу і пам'ятати про правила безпеки, що гарантують ретельне видалення забруднень.

  • Свіжі плями набагато легше видалити, ніж засохлі та в'їдаються. Тому що швидше ви розпочнете видалення, то ефективнішим буде результат. Зменшити шкоду від плями, що з'явилася, допоможе тальк, дитяча присипка або крохмаль. Засипте обраним засобом потрібну ділянку і промокніть матерію через кілька хвилин паперовою серветкою.
  • Перед тим, як приступити виводити чорнило з тканини, протестуйте засіб у малопомітному місці.
  • Не варто відпирати плями до їхньої обробки спеціальними засобами (інакше вони можуть поширитися по всій площі виробу).
  • Щоб не бруднити неушкоджену сторону в процесі очищення, підкладіть під пляму тканинний клаптик.

Тепер зупинимося докладніше на способах видалення.

  1. Щоб відіпрати чорнило з джинсової матерії, знадобляться щітка і господарське мило. Збийте густу піну і нанесіть її на відповідну ділянку, ретельно запираючи. Якщо пляма досить велика, то перед тим, як вивести маркер із тканини джинсів, зведіть її спиртом, нанесеним на шар вати.
  2. Відтерти плямочку зі шкірозамінника можна за допомогою солі. Змочіть губку в мильному розчині та протріть нею необхідну ділянку. Далі посипте її сіллю на кілька годин. Приберіть залишки і насухо витріть поверхню.
  3. Щоб видалити старі забруднення з натурального шовку або синтетики, замочіть для початку одяг у теплому кефірі.
  4. Як вивести кулькову ручку з бавовняної тканини знає нашатирний спирт. Усе що потрібно - це протерти розчином матерію і відправити виріб у прання. Зверніть увагу, що нашатирний спирт, як і перекис водню, має відбілювальні властивості, тому ця речовина більше підійде для білих речей, ніж для кольорових.
  5. Шерсть - делікатний матеріал. У цьому разі ідеальне рішення - гірчиця, розведена водою до стану густої кашки. Нанесіть суміш на плями до повного висихання. Потім очистіть скоринку з основи виробу і виперіть річ у теплій воді. Якщо ваш вовняний костюм втратив гарний зовнішній вигляд, настав час поповнити гардероб обновкою. Як варіант, можна купити костюмні тканини оптом і звернутися в ательє для створення оригінального комплекту.

Дотримуйтеся цих порад і ви знатимете, як вивести фломастер із тканини та інше канцелярське приладдя.