Скільки тканини потрібно на спідницю напівсонце

  • Скільки тканини потрібно на спідницю напівсонце

Спідниця напівсонце популярна у сучасних модниць. Ще її називають «тетянкою» чи «американкою». Розрахувати, скільки тканини потрібно на спідницю напівсонце, можна визначившись з розміром і тим, якою довжиною має бути виріб:

  • в підлогу;
  • до колін;
  • довга;
  • коротка.

Сама по собі модель «Тетянка» – пишний варіант, але й у ньому прийнятні додаткові прикраси у вигляді оборок, нерівних країв, декоративних елементів. При виборі матерії це варто обов'язково враховувати та набирати метраж із запасом.

Зшити напівсонце можна з різних видів тканин. Це може бути бавовна, льон, шовк, трикотаж. Якщо шити її в промисловому масштабі, то краще купити трикотаж оптом в Україні, який представлений від найкращих виробників.

Визначаємо кількість тканини на просту спідницю напівсонце

Щоб зрозуміти, скільки набрати тканини на спідницю напівсонце, необхідно врахувати розмір та малюнок. В однотонному варіанті, де не потрібно складати картину, можна розрахувати відріз за формулою: довжина виробу *2 + 2 радіусу вирізу для талії + 10 см на пояс та підгинання. Якщо додається кокетка або волани, їх ширина додається до метражу.

Варто врахувати, що така формула підійде лише в тому випадку, якщо довжина та охоплення талії не більше ширини рулону матерії. Якщо ширина менша, можна використовувати двошовний варіант.

Якщо для пошиття вибрано полотно з ворсом, то його витрата збільшується вдвічі.Це пов'язано з тим, що якщо не поєднати напрямок ворсу можна отримати різні відтінки на передній та задній частині. При пошиття спідниці з великим малюнком, слід враховувати раппорт - відрізок, що повторюється. При виборі матеріалу з дрібним рапортом, це можна знехтувати.

Розраховуємо витрати тканини в метрах на довгу спідницю напівсонце

Як розрахувати витрати метрів тканини на довгу спідницю напівсонце підлогу підкаже менеджер інтернет-магазину. При самостійному прорахунку необхідно дотримуватись основного принципу: довжина виробу*2 плюс діаметр охоплення талії + додатковий відріз на пояс та підгинання. Однак викласти дві довжини на одному відрізі навряд чи вдасться. У цьому випадку витрати полотна збільшуються вдвічі.

Сьогодні у моді варіанти з нерівними, асиметричними краями. Їх форма так само досить проста. Головне, що відміряти довжину виробу слід по нижньому краю.

Якщо Ви майстер-початківець, перед тим, як зістрочити шви, обов'язково їх змітайте. Це запобіжить перекісу, який можливий через зшивання сторін по поперечній нитці і пайовий. Тут головне не поспішати та зробити все максимально акуратно.