Шиємо вечірню сукню: Яку тканину варто використовувати?

  • Шиємо вечірню сукню:  Яку тканину варто використовувати?

У продажу доступний величезний вибір тканин для пошиття вечірніх суконь. Можна максимально якісно і красиво реалізувати будь-який творчий задум. Але які матеріали дійсно заслуговують на увагу? Чому все більше покупців віддає перевагу жакардовому полотну?

З якої тканини можна пошити вечірню сукню?

Вибираючи тканину для виготовлення такого вбрання, слід орієнтуватися не тільки на естетичні та експлуатаційні характеристики полотна. Також потрібно взяти до уваги особливості фігури і зріст, фасон сукні та пору року, в яку її належить одягнути. Також, перш ніж зробити покупку, неодмінно потрібно правильно розрахувати кількість тканини.

Для пошиття вечірнього вбрання можна використовувати такі матеріали.

  1. Шовк - гладкий, має легкий блиск, має розкішний вигляд. Це чудовий вибір для вбрання, яке буде вдягнуте в теплу пору року.
  2. Шифон - різновид шовкового полотна, має різну прозорість, може трохи блищати або бути матовим. Із шифону можна отримати невагомий легкий виріб.
  3. Органза - жорстка, напівпрозора, має ніжний блиск. Органза відмінно драпірується і не втрачає заданої форми.
  4. Атлас - м'який, чудово поєднується з різними матеріалами. Атлас рекомендовано використовувати у випадках, коли є бажання поекперементувати.
  5. Парча - має шикарний візерунок (частіше це квіти), дуже приємна на дотик. Сукня з парчі чудово підійде для найважливішого виходу у світ. Таке вбрання доречне в холодну пору року.
  6. Тафта - пластичне, тонке полотно, яке практично не мнеться. Тафта дає змогу створювати пишні форми та різноманітні складки.
  7. Оксамит - ніжний, має невеликі ворсинки. Оксамит дає змогу отримати незвичайне витончене вбрання.
  8. Фатин - пружний, добре тримає форму. Підходить для створення вставок і пишних спідниць. Фатин можна декорувати вишивкою, стразами та іншими цікавими доповненнями.
  9. Мереживо - витончене, щільне. Якщо є бажання отримати жіночний вечірній образ, неодмінно варто використовувати мереживо.

Яку тканину найкраще використовувати для вечірньої сукні?

На особливу увагу заслуговує тканина жаккард - полотно, що має бездоганне переплетення (понад 24 різнопереплетені нитки!) і об'ємний або гладкий візерунок. Матеріал має незвичайне переплетення волокон, має розкішний вигляд і з зовнішньої, і з внутрішньої сторони. Для виготовлення жакардового полотна використовують бавовняні, синтетичні, шовкові та сумішеві нитки.

Уже багато століть жаккард вважається атрибутом вишуканості та багатства. Ця матерія неодмінно заслуговує на увагу навіть найвибагливішої покупниці. Матеріал вирізняється не тільки високими естетичними властивостями, а й підвищеною міцністю, зносостійкістю, довгим терміном служби. Жаккард не мнеться і прекрасно тримає задану форму.

Важлива перевага жакардового полотна полягає в тому, що воно пропонується в різних виконаннях.

  1. Однотонний - один колір є основним, інший - відтіняє, може бути присутнім легкий відтінок.
  2. Принт - вирізняється опуклим класичним або сучасним малюнком.
  3. З вишивкою - має багатий візерунок, створений із товстих ниток різних кольорів.
  4. З люрексом - має святковий блиск, має дуже ошатний вигляд.

Модні віяння

Під час вибору фасону професійні швачки рекомендують орієнтуватися на сучасні тенденції. Так, вбрання може бути і довгим до підлоги, і коротким міні, з ефективним декольте, з асиметричним вирізом або вирізом "кармен". Ось найпопулярніші фасони вбрання, які актуальні цього сезону:

  1. русалка;
  2. бальне;
  3. А-силует;
  4. балон;
  5. футляр;
  6. сукня-піджак.

До числа трендових кольорів увійшли такі рішення:

  1. смарагд - умиротворений, природний;
  2. індиго - насичений, холодний;
  3. сірий - скромний, упевнений;
  4. апельсиновий - позитивний, легкий;
  5. рожевий - романтичний, спокусливий;
  6. червоний - інтригуючий, сміливий.

Щоб створене вбрання мало гідний вигляд, до вибору тканини слід підійти з відповідальністю. Результат безпосередньо залежить від властивостей матеріалу, кольору і візерунка. Ось чому важливо прислухатися до думки професійних швачок і звернутися до надійного продавця.