Тканина "Гусяча лапка"

  • Тканина "Гусяча лапка"

Нестаріючий принт "гусяча лапка".

Як тільки не називають це знамените забарвлення на фото: і "гусяча лапка", і "куряча лапка", і "ламана клітка", і п'є-де-пуль (Pied De Poule), і "зуб гончака", і навіть "зуб собаки" (Houndstooth).

Незабутня Коко Шанель була однією з перших, хто почав використовувати цей принт при створенні модного одягу. Також із цим орнаментом охоче працювали дизайнери Діор. У ті часи візерунок став неймовірним відкриттям для світу моди, тому "гусяча лапка" дуже швидко стала надзвичайно популярною.

Сучасні модельєри дуже люблять цей орнамент і застосовують його скрізь, де тільки можливо. Сьогодні принт "гусяча лапка" можна виявити не тільки на сукнях, костюмах, пальтах, туфлях, а й у манікюрі та навіть у деталях інтер'єру. Купити собі щось із таким орнаментом - це просто, а ось уміти його правильно носити - це вже питання майстерності. Потрібно навчитися поєднувати його з іншими речами, щоб мати органічний і привабливий вигляд. Класику потрібно вміти "оживляти" - новими фасонами, незвичайними поєднаннями, оригінальними аксесуарами.

Традиційна "гусяча лапка" - чорно-біла, але поширені варіації, де замість білого - червоний, помаранчевий, рожевий, синій, зелений та інші кольори, які у візерунку мають дуже оригінальний вигляд. Крім цього поширені варіанти орнаменту з різними розмірами елементів. Так, клітинки можуть бути від кількох міліметрів до десятків сантиметрів, що теж не псує враження, а робить вбрання більш привабливим.

Такий принт добре поєднується з більшістю кольорів в одязі та підходить для багатьох тканин (шкіряні, шифонові та шовкові однотонні тканини). Але комбінувати з іншими орнаментами цей візерунок небажано. Просто "гусяча лапка" сама по собі складна, і надто ускладнювати образ не варто - але винятки завжди можуть мати місце, все залежить від вашої сміливості і тонкощі смаку.

Найвдаліший варіант - це вбрання, в якому принт нанесений лише на одну частину гардероба. Наприклад, до вбрання без принтів можна підібрати жакет з "гусячою лапкою". А можна вдягнути сукню з принтом "гусяча лапка", і доповнити образ чорними однотонними туфлями і сумочкою того ж кольору. Цей орнамент, як і будь-який інший дрібний малюнок, витягує і робить стрункішим силует, що буде безсумнівним плюсом сукні або пальта в лапку.

Також потрібно врахувати, що "низ" у такому принті повнить, тому акуратніше з фасонами спідниць і штанів (це стосується взагалі будь-якої клітинки).

Скористайтеся цими простими правилами, щоб вдихнути нове життя в стару добру "гусячу лапку" і мати одночасно яскравий, модний і елегантний вигляд!