Опис тканини трикотаж

  • Опис тканини трикотаж

Якщо потрібна тепла кофта, сукня чи кардиган, то найкраща «основа» для її створення – трикотаж. Склад тканини, її текстура та плетіння вважаються ідеальними для пошиття речей, що зігрівають в осінньо-зимовий період. І, якщо вам потрібно купити трикотажну тканину оптом, оцініть асортимент у нашому каталозі. Але спочатку вивчимо основні особливості матерії, щоб дізнатися про всі її переваги.

Трикотаж: основні характеристики

Історія. Ця тканина вважається однією з найдавніших: перші полотна з'явилися у III-I ст. до зв. е. Про це свідчать експертиза, проведена одразу після того, як її обрізки, здобуті під час археологічних розкопок, доставили до лабораторії. Вчені довели, що першими, хто оцінив її характеристики, стали єгиптяни. З трикотажу вони виготовляли тонкі латки для одягу.

У європейських країнах щільна, еластична, м'яка матерія увійшла в моду лише в XV столітті, і пов'язано це з появою першої в'язальної машини, створеної священиком Вільямом Волбріджем. Завдяки цьому винаходу погляд на щільний в'язаний матеріал змінився: якщо раніше до нього ставилися, як до основи для пошиття селянського одягу та роби, то після запуску масового виробництва трикотажу, склад тканини та її головні переваги припали до смаку та аристократам. У підмайстрів вони замовляли в'язані панчохи.

Новий виток популярності трикотажу відбувся на початку ХХ століття завдяки італійським модельєрам. На модних показах вони презентували светри, які ідеально сиділи на фігурі, були стильними та яскравими.І з того часу ця тканина користується підвищеним попитом серед пересічних покупців та дизайнерів.

Технологія виробництва. Опис тканини трикотаж не буде повним без згадки про матеріали, що використовуються для її виробництва. Дане полотно – це гармонійний «мікс» синтетичних, бавовняних, вовняних та шовкових волокон. Їх використовують або в чистому вигляді, або з додаванням еластану, щоб зробити полотно м'якшим та еластичнішим. Саме полотно створюється із дрібних або великих петельок.

Різновиди. Зараз на ринку можна зустріти різні види трикотажних тканин. Серед них:

  • «локшина»: полотно, що складається з дрібних «кісок», воно приємне на дотик і легко тягнеться. Ця тканина вважається оптимальною для пошиття водолазок, светрів та суконь
  • креп-трикотаж: це тканина має м'яку текстуру, вона – щільна та практична. Її використовують для пошиття жіночого одягу – від кофт до спідниць
  • світширт: для нього характерна гладка текстура. Його використовують для створення світшотів, спортивних штанів, піжам
  • інтерлок: тканина, яка використовується для пошиття майок, футболок, спортивного одягу. Її характерна риса – тонкі «кіски» з виворітного та лицьового боку.

І це лише мала частина різновидів трикотажу, які зустрічаються на полицях нашого складу, і чудово підходять для виготовлення стильного та практичного одягу.

Головні властивості трикотажу

Купівля такої тканини, як трикотаж – вигідна інвестиція у розвиток ательє, студії чи майстерні, що займається пошиттям одягу для дорослих та дітей.Ви отримаєте основу, для якої характерна:

  • приємна текстура
  • практичність
  • висока якість
  • яскраві та насичені відтінки
  • гігієнічність
  • тривалий термін служби.

Вироби з трикотажу виглядають стильно, помітно і привабливо, і вимагають мінімального догляду.

Якщо ви хочете замовити цю тканину оптом за доступною ціною, оцініть пропозиції нашого інтернет-магазину. Ми маємо чудовий асортимент товару, який ви можете оцінити як на сайті, так і під час візиту на наш склад.