Склад та властивості тканини бавовна

  • Склад та властивості тканини бавовна

Для пошиття одягу, постільної білизни, атрибутів для кухні та їдальні багато дизайнерів рекомендують вибирати бавовну. Склад тканини, її основні характеристики та зовнішній вигляд перевершують матерії, виконані із синтетичних волокон. Наш інтернет-магазин тканин пропонує широкий асортимент товару, прийнятні ціни та оперативну доставку по країні. Але перед тим, як зробити замовлення, давайте вивчимо особливості цього натурального матеріалу.

Головні характеристики

Історія виробництва. Це волокно вважається одним із найдавніших. Згадки про нього зустрічаються у пам'ятках, датованих понад 5000 років тому. У масове виробництво бавовну запустили в Індії і використовували її як «основу» для подушок. У європейських країнах ця тканина з'явилася через кілька століть, а потім секрети її виробництва дізналися у Північній Африці та Америці.

Процес виробництва бавовняної матерії вважався трудомісткою роботою, оскільки всі етапи обробки волокон здійснювалися вручну. Перші машини для виробництва матеріалу з'явилися лише у ХІХ столітті. Види бавовняних тканин. Зараз на ринку представлені такі різновиди матеріалів, виконаних з додаванням бавовни, як:

  • сатин
  • батіст
  • поплін
  • ситець
  • оксамит
  • бязь та ін.

Ці матеріали використовуються для пошиття одягу, спальних комплектів, аксесуарів для їдальні та кухні – від прихваток до рушників.

Переваги. Одна з головних властивостей бавовняної тканини – висока якість.Це матерія, яка зберігає яскравий колір, форму, щільне переплетення ниток протягом усього терміну служби, незважаючи на часті прання та термообробку. Друга перевага матерії – гіпоалергенність. Вона не провокує появу на шкірі подразнень, розвитку алергічних реакцій як у дорослих, так і дітей.

І ще одна характеристика бавовни, яку оцінять багато дівчат – практичність. Вироби, виготовлені з натурального матеріалу, не вимагають особливого догляду: щоб підтримувати їх у бездоганному стані, використовуйте ручне або машинне прання та прасування у відповідному режимі.

Також варто додати в опис тканини бавовну таку якість, як довговічність. Забезпечивши належний догляд виробам, ви отримаєте модний одяг або спальні атрибути, які прослужать протягом тривалого періоду часу. Вибирайте цю якісну «основу» для пошиття стильного одягу та аксесуарів для дому у спеціалізованому магазині!