Опис тканини фліс

  • Опис тканини фліс

Для пошиття м'яких і теплих пледів, спортивного одягу, піжам і домашніх халатів цей матеріал - найкраще рішення. Він прекрасно зберігає тепло, приємний на дотик і має м'яку текстуру, а ще він невибагливий у догляді. Тож не дивно, що fleece має попит як серед дизайнерів і виробників речей з текстилю, так і у споживачів, які цінують зручність і комфорт.

І, якщо ви плануєте запустити масове виробництво виробів на основі цієї тканини або пошиття одягу для активного відпочинку, вам варто купити фліс оптом від перевіреного постачальника, який реалізує полотна високої якості. Але для початку давайте розберемо, що за тканина фліс, і які у неї характеристики та переваги.

Основні характеристики

Історія. На відміну від інших матеріалів, виробництво яких почалося або в давнину, або в Середньовіччі, фліс з'явився на ринку порівняно нещодавно - тільки 1979 року завдяки дослідникам з лабораторії Malden Mills у США. Вони шукали гідну заміну вовни, яка буде не тільки дешевшою, а й перестане "кусатися", і до того ж дасть змогу шкірі "дихати". Замість натуральних волокон вони використовували синтетичні, причому як первинні, так і вторинні з перероблених пластикових пляшок і плівки, і отримали матерію, що стала найкращою альтернативою дорожчим тканинам.

До речі, за винахід хіміки Malden Mills отримали Нобелівську премію, і подяку від тисячі споживачів, які оцінили стильний і недорогий одяг з м'якої і приємної на дотик тканини. Склад. Тканина фліс складається з поліестеру і трикотажного волокна, які проходять спеціальну термообробку. У результаті ми отримуємо гладке полотно, яке прекрасно утримує тепло і пропускає повітря. У речах із цього матеріалу ви почуватиметеся комфортно під час тренування в тренажерному залі, пробіжки на вулиці або туристичного походу.

Технологія виробництва. Це - складний і тривалий процес. Спочатку збирається синтетичне волокно, потім воно проходить спеціальну обробку, і тільки потім на верстатах створюються цілісні полотна. Якщо на виворітній стороні полотна потрібне начісування (як правило, така матерія потрібна для пошиття панчіх, гамаш, зимових колготок), то полотна пропускають через верстати, оснащені валиками з мініатюрними гачками, які "розкуйовджують" тканину, не порушуючи її цілісності.

Різновиди. Одне з головних запитань, які цікавлять споживачів: який буває фліс, оскільки класифікація у цієї матерії досить велика. Якщо враховувати такий показник, як щільність, то отримаємо три різновиди матеріалу - флісворм, флісбрайт і мікрофліс. Оцінюючи таку властивість, як колір, розділимо полотно на однотонні та з принтами.

Головні переваги флісу

Серед головних переваг цієї тканини:

  • мала вага
  • гігроскопічність
  • практичність
  • прекрасна теплоізоляція
  • висока якість
  • гіпоалергенність
  • тривалий термін служби.

Неспроста цю матерію вважають найкращою основою для створення речей для спортсменів, шанувальників гірського туризму та альпінізму - вона миттєво вбирає піт і надійно захищає тіло від вітру, вогкості, морозу. І при цьому навіть намокнувши, курточка або толстовка з fleece продовжує дарувати тепло і комфорт.

Замовити цей матеріал для створення теплого, якісного та стильного одягу для активного відпочинку та приємного дозвілля вдома ви можете в нашій компанії. Ми пропонуємо доступні ціни та доставку товару по всіх містах країни. Оформити заявку ви можете на сайті або за телефоном, і отримати оптову партію тканини в стислий термін.