Опис і характеристика тканини жаккард

  • Опис і характеристика тканини жаккард

Матеріал під назвою жаккард відомий ще з початку 19 століття, коли французький винахідник Жозеф Марія Жаккара представив світові унікальний ткацький верстат. Він був призначений для великих візерунків, які було важко створювати вручну. Відтоді такий підхід набув небувалої популярності: навіть сам Наполеон 1891 року нагородив талановитого юнака і наказав поставити йому пам'ятник. Ледачий жаккард виявився дуже красивою і затребуваною тканиною: вишукана фактура, що відтворює великі орнаменти гобеленів, прикрашала будинки найбагатших людей світу. І донині цей матеріал користується незмінним успіхом у текстильній галузі.

Характеристика тканини жаккард

Пряжа і нитки для виробництва такого матеріалу можуть виготовлятися з різних волокон: бавовняних, лляних, вовняних, шовкових, поліестерових. Іноді може використовуватися суміш декількох волокон. При описі тканини жаккард не можна не відзначити її незаперечні переваги:

  • міцність, довговічність і зносостійкість;
  • не розтягується;
  • не линяє і не вигорає;
  • за ним легко доглядати.

Ще один безсумнівний плюс - надзвичайна краса тканини. Віртуозні об'ємні візерунки мають дорогий і благородний вигляд, при цьому вони ніколи не виходять з моди. Наприклад, стьобаний жакард має чудовий вигляд на м'яких меблях і надає інтер'єру особливої вишуканості.

Нерідко можна побачити й атлас-жаккард, в основі якого лежить переплетення з неоднаковим кроком. У такої тканини немає виворітного боку: фактура повторюється на ній у дзеркальному відображенні. На дотик він дуже гладкий, а на вигляд - блискучий, мерехтливий. Така гра переливами робить його дуже ошатним і елегантним. З цього виду жаккарда часто виготовляють штори. Деякі з них вирізняються особливою технологією "дім-аут" і не пропускають сонячні промені.

У сучасному інтер'єрі виграшно виглядають і чохли для меблів з жаккарда, який попередньо обробляють грязе- і водовідштовхувальними матеріалами, що значно полегшує догляд. Розкішний вигляд має і постільна білизна з жаккарда, вона дуже приємна для шкіри і корисна для здорового сну.

Де можна купити?

Інтернет-магазин "Гранд Текстиль" пропонує вам купити жаккард оптом за доступними цінами. З їхньою допомогою можливо створювати по-справжньому дорогі й ексклюзивні вбрання, а також застосовувати в декоративних цілях. Творіння Жозефа Жаккари вже стільки років знаходить відгуки в серцях безлічі людей. Оцініть красу справжнього ткацького мистецтва і ви!