Які бувають види теплих тканин

  • Які бувають види теплих тканин

Загальна класифікація – натуральні, штучні та синтетичні. Для верхнього одягу (пальто, костюми, піджаки, жакети) у пріоритеті натуральні з невеликим вмістом синтетики. До синтетики відносять волокна з полімерних ниток – нейлон, поліестер.

Ви шукаєте відповідь на запитання, яка тканина тепліша? Нижче наведено більшість існуючих видів. Ідеальний варіант – купити натуральні теплі тканини. Вони мають високу теплоізоляцію, приємні на дотик, не електризуються і не викликають дискомфорту. При цьому вимагають регулярного додаткового догляду та акуратного носіння.

Види теплих тканин

Гобелен – має довгий блискучий ворс, що створюється шляхом складного великовибірчастого переплетення. Гобелен двошарова, важка, але при цьому одна з найтепліших вовняних тканин. Використовується для пошиття пальт, піджаків, костюмів.

Байка – м'яка, бавовняна та вовняна. З неї часто шиють піжами, домашній одяг та термобілизну.

Габардин – підходить для верхнього демісезонного одягу. Завдяки особливому виду переплетення має своєрідний рельєф у вигляді дрібних рубчиків.

Гомеспун – грубе вовняне волокно середньої важкості, з якого шиють чоловічі костюми. Має колючий жорсткий ворс.

Демікотон – подвійне атласне переплетення, використовується як пальтовка.

Драп – найбільш популярний вовняний матеріал для демісезонних та зимових жіночих та чоловічих пальт. Часто має два шари, тому добре утримує тепло. Вовна для зовнішнього шару, як правило, якісніша, ніж для внутрішнього. Відрізняється практичністю, довго носиться, не потребує особливо складного догляду.

Твід – тканина тепла та м'яка, середньої важкості. Особливо популярними у ретро-стилістиці були твідові піджаки та спідниці. Зараз у моду повертаються речі з минулих десятиліть, тому моделі з твіду допоможуть вам залишатися в тренді.

Фліс – відноситься до синтетики, але при цьому заслужила довіру завдяки своїй м'якості, практичності. З флісу часто шиють кофти, повсякденні речі або використовують як підкладку для утеплення.

Футер – волокно з начосом на вивороті. В одязі з такого матеріалу вам точно не буде холодно.

Шотландка – бавовняна пряжа з вовняними нитками. Має типовий національний шотландський візерунок – велику клітку. Пальто, шарфи та піджаки з таким візерунком залишаються у тренді у будь-якому сезоні.

Що входить до складу теплих тканин для одягу?

  • Шерсть
  • Кашемір
  • Синтетика

У магазині «Гранд Текстиль» продається пальтову тканину оптом та в роздріб. Якщо її немає на сайті, ви можете уточнити наявність за телефоном та зробити індивідуальне замовлення.