Яка тканина краще підходить постільного

  • Яка тканина краще підходить постільного

На що звертати увагу при виборі:

  • як білизна вентилюється
  • як воно вбирає та випаровує вологу; це необхідно для видалення поту
  • як воно забарвлено; не варто вибирати яскраво забарвлені тканини, не всі барвники безпечні

Від матеріалу, на якому ви спите, на пряму залежить якість та тривалість вашого сну. Доведено, що дискомфорт у той час, коли ваше тіло відпочиває, викликає не лише погані сновидіння, а й хронічну втому, недосипання і, зрештою, безсоння. Найкраща тканина для постільної білизни має бути з натуральних волокон. Синтетичні матеріали не пропускають повітря та вологу, не дозволяючи шкірі дихати та викликаючи роздратування.

Добре підійдуть для цієї мети бавовняні тканини - бязь, сатин, жаккард. Вони гіпоалергенні, повітропроникні та приємні для тіла. Існує маса кольорів та візерунків, які роблять бавовну естетичним елементом декору.

На першому місці все ж таки перебуватиме шовк. Хто не мріяв про розкішне шовкове постільне? Воно має приємну глянцеву поверхню, блиск, але це досить дорогий матеріал. Більш бюджетним варіантом буде купити тканини бязь для постільної білизни. Вони не мають характерного блиску і гладкості, але забезпечать вам комфортний спокійний сон.

Яку постільну білизну набуватиме виключно вибір кожного. Головне, щоб тканина була гіпоалергенна, якісно забарвлена, не викликала роздратування і дозволяла вашому тілу почуватися комфортно. У магазині «Гранд Текстиль» можна купити тканину для постільної білизни оптом чи за роздрібною ціною.

Скільки тканини потрібно для пошиття постільної білизни?

При покупці відштовхуйтеся від розміру спального місця. Комплект може бути полуторний або 2-х спальний, існує сімейний і євро. Метраж залежить від пропонованої ширини (150-220 см).

Таблиця розрахунку метражу на комплект

  Підковдра Простиня Наволочка Всього тканини
Ширина 150 см
1,5-а спальний комплект 4,2 м 2,2 м 1,7 м на 2 шт 8,1 м
Ширина 220 см
1,5-а спальний комплект 3 м 1,5 м 0,75 м / 1,7 м 5,25 м / 6,2 м
2-х спальний комплект 3,6 м 1,8 м 1,5 м / 1,7 м 6,9 м / 7,1 м
Єврокомплект 4,4 м 2,4 м 1,5 м / 1,7 м 8,3 м / 8,5 м
Сімейний 6 м 2,5 м 1,5 м / 1,7 м 30 м / 30,2 м

 

Як доглядати?

Рекомендується міняти постільне принаймні 1 раз на тиждень. Важливо прати білизну в гарячій воді і гладити її після прання, щоб убити всі можливі мікроорганізми. Використовуйте кондиціонер, щоб зберегти м'якість та ніжність матеріалу.