Як вибрати тканину для верхнього одягу

  • Як вибрати тканину для верхнього одягу

Вибрати тканину для верхнього одягу - відповідальний процес. Адже кожен матеріал має унікальні характеристики (водостійкість, вітростійкість, термальні властивості) і по-різному справляється з примхами природи.

Завдяки активному розвитку fasion-індустрії, зараз з'явилися різні види тканин для пошиття верхнього одягу.

Плащі, куртки, пуховики

Погода в пізній осінній і ранній весняний період найчастіше волога, вітряна і дощова. Тому шиття демісезонних речей має здійснюватися з відповідних текстильних полотен.

  • Плащівка - належить до сумішевих матеріалів. Висока аерація (пропуск повітря), довговічність і практичність, збереження тепла і прекрасний захист від холоду і вологи - відповідний опис цієї тканини для верхнього одягу. Часто використовується як підкладка для пуховиків, дублянок та інших теплих шат, добре зшивати з іншими волокнами. Для таких цілей краще купувати плащівку оптом.
  • Оксфорд - тип текстилю, виконаний переплетенням рогожка. Дуже щільний і жорсткий за тактильними відчуттями, має водозахисний шар. Нерідко вживається для виробництва рюкзаків або туристичного екіпірування.
  • Нейлон - виробляється із синтетичних волокон. Прекрасна тканина для пошиття верхнього одягу - зносостійка, міцна, стійка до розтягування і деформацій.
  • Болоній - синтетичне капронове волокно з низькою пропускною можливістю, через що не зовсім комфортний у теплу пору, але ідеальний у дощ.

Пальто

Для цього предмета гардероба, як правило, обирають щільну матерію, утеплену і пухку за властивостями:

  • Замша - різновид шкіри, вирізняється тонкістю та м'якістю матеріалу на дотик і бархатистістю на вигляд. Натуральна тканина добре відштовхує воду і не пропускає повітря, що вбереже людину від зайвого потовиділення в теплу або вологу погоду. Дуже популярна основа для пальто. Продається замша оптом і вроздріб як у традиційних магазинах, так і на онлайн-майданчиках.
  • Габардин -- вид вовняної матерії, в основі якої тонка мериносова пряжа. З підвищеною стійкістю до зношування. До складу габардину може входити вовна, бавовна, шовк або синтетичні матеріали.
  • Букле - належить до камвольної групи, складається з вовни, акрилу і мохеру. Щільний, сипучий, з водовідштовхувальними здібностями тип текстилю.
  • Сукно - щільна вовняна тканина для верхнього одягу, з трохи блискучим ворсовим покриттям. Його вигідні якості - захист від вітру, низьке поглинання води та збереження форми.
  • Кашемір - належить до групи дорогих. Мінус - порівняно швидко скочується і затирається.

Представлені в цій класифікації екземпляри можуть використовуватися у виготовленні як чоловічих, так і жіночих моделей. Непогожа погода - не привід засмучуватися, якщо вам є, що в неї вдягнути.