ЯК ВИБРАТИ ТКАНИНУ ДЛЯ ЛІТНЬОЇ СУКНІ

  • ЯК ВИБРАТИ ТКАНИНУ ДЛЯ ЛІТНЬОЇ СУКНІ

Настання теплого, а часом, і спекотного літнього сезону очікують усі модниці без винятку. Оновлення гардероба - захопливий процес, якому необхідно приділити максимум уваги. Якщо ви хочете не тільки бездоганно виглядати, а й чудово почуватися під спекотними променями сонця, слід правильно підібрати тканину для пошиття сезонного вбрання.

Тканина для літньої сукні: якою вона має бути

Подовжені сарафани та міні-сукні, красиві й повітряні вбрання - саме вони мають наповнити ваш гардероб до настання спекотного літа. Фасони можуть бути різними, але до текстильних матеріалів висуваються особливі вимоги. Якщо ви хочете знати, якою має бути тканина для літньої сукні, вивчіть такі експлуатаційні властивості:

  1. хороша гігроскопічність (здатність поглинати і виводити воду) - запорука комфортного самопочуття в літньому одязі;
  2. високий ступінь повітропроникності - якщо волокна вільно пропускають молекули повітря, забезпечується чудова вентиляція;
  3. гіпоалергенність - чудові показники гігієнічності, відсутність алергічних реакцій, подразнення шкіри і під час тривалого носіння;
  4. висока міцність волокон, зносостійкість - натуральні тканини повинні протистояти легким механічним впливам, впливу високих температур, потовиділенню і зберігати привабливий зовнішній вигляд і після багаторазового прання.

Практичність дуже важлива для тканини літньої сукні, оскільки з приходом найтеплішої пори року помітно підвищується і фізична активність. Зростає ризик розтягнути, деформувати, зіпсувати текстильний виріб. Літні речі вимагають частого прання через рясне потовиділення та інші обставини. Тому під час вибору важливо орієнтуватися на її зносостійкість і стійкість до ультрафіолетових променів. Насичений колір літньої сукні не повинен втрачатися вже після декількох прань або прогулянок під палючим сонцем.

Найкраща літня сукня: з якої тканини її пошити

Процес виготовлення натурального лляного полотна - порівняно трудомісткий. Але ці клопоти варті отримання першокласного результату. Саме лляна тканина лідирує у виборі матеріалу для сукні на літній сезон. Її основна перевага - бездоганна терморегуляція. У лляному вбранні не спекотно за високих температур і не холодно вечорами. Полотно стійке до мікробного впливу, має антисептичні властивості. Якщо ви не знаєте, з якої тканини пошити літню сукню, вибирайте якісний натуральний льон.

Його високу м'ятість теж можна "обернути" на перевагу. На літніх сарафанах і легких сукнях невелика пом'ятість має цілком органічний вигляд. Льон не розгладжується ідеально на сто відсотків, що є його специфічною особливістю. Для пошиття літнього вбрання рекомендується використовувати вибілене або гладкофарбоване полотно з невеликим блиском. Натуральна лляна тканина ідеально підходить для створення суконь:

  1. прямого строгого силуету;
  2. з декором у вигляді ажурної тасьми і витонченого мережива;
  3. силуету.

Пом'якшений льон відображає всі достоїнства повсякденної сукні для літнього сезону, яку використовують для прогулянок, шопінгу, зустрічей з друзями. Але тепла пора року за замовчуванням призначена і для різноманітних вечірок, розваг. Для пошиття кокетливої

Склад тканини для літньої сукні: інші варіанти

Натуральність на 90 % і вище - важлива вимога до складу тканини для літньої сукні. Синтетичні волокна можуть бути присутніми, але в дуже малих кількостях. Вони допомагають мінімізувати ризик деформації, підвищити зносостійкість. Крім повітропроникного і тактильно приємного льону вибирають:

  1. найтонший крепдешин;
  2. блискучий атлас, який чудово драпірується, дає змогу створювати химерні складки;
  3. майже невагомий прозорий шифон;
  4. натуральний струмливий шовк із чарівним сяйвом.

Красиві літні сукні повинні подобатися своїм власницям, робити їх стрункішими і привабливішими. Але в гонитві за естетикою не можна забувати про комфорт у спекотні дні. Тільки натуральний льон здатний забезпечити бездоганні тактильні відчуття і під час тривалого носіння.