Як доглядати за речами з бавовни

  • Як доглядати за речами з бавовни

Легкі блузи, сукні або постільна білизна, виконана з тканини бавовна, має приємну текстуру і прекрасно вбирає вологу. Вона - практична і довговічна. Саме тому багато господинь вважають, що догляд за бавовною зводиться до прання за будь-якої температури та прасування розпаленою праскою. Це - черговий міф, через який речі з натурального матеріалу швидко втрачають колір і форму.

Як прати речі з бавовни, як їх правильно сушити і прасувати, щоб зберегти у відмінному стані протягом декількох років, читайте в нашому огляді.

Прання

Перед тим, як прати бавовну, потрібно зробити кілька підготовчих процедур:

  • розсортувати речі: біле, чорне, кольорове - окремо;
  • вивернути вироби навиворіт;
  • усунути з кишень сторонні предмети;
  • визначити ступінь забруднення одягу або постільної білизни.

Під час ручного прання, якщо на виробах немає плям від їжі, напоїв, трави, рекомендується замочити їх у прохолодній воді (30-40°С) з додаванням прального порошку і прополоскати в прохолодній воді.

Якщо вас цікавить, як прати бавовну в пральній машині, то слід врахувати дві особливості матеріалу:

Ще одна хитрість, про яку варто розповісти - як прати бавовну, щоб вона не сіла. У цьому разі потрібно об'єднати ручне і машинне прання. Для початку замочіть вироби в теплій воді на 30 хвилин, а потім виперіть їх у машинці, вибравши делікатний режим (30°С). Після вилучення речей з барабана, акуратно струсіть їх, і потім розвісьте на балконі.

Сушіння і прасування

Щоб зберегти одяг, постільну білизну, скатертини і серветки у відмінному стані, важливо врахувати не тільки, при якій температурі прати бавовну, а й як її правильно сушити і прасувати.

Що стосується сушіння, то потрібно дотримуватися лише одного правила: розвішувати речі з натуральної тканини на відкритому просторі - на лоджії або балконі, оскільки через сушіння в приміщенні, куди не надходить повітря, матеріал сідає.

Прасувати одяг або постільну білизну слід за делікатного режиму, злегка намочивши тканину, щоб акуратно розгладити складки.

Застосовуйте ці поради на практиці, і зберігайте вироби на натуральній основі в бездоганному стані!

  • Кольорові речі линяють, якщо їх прати в гарячій воді. Періть їх за температури 30-40°С;
  • Вироби білого кольору не бояться високих температур, тому для усунення плям, бруду, розводів можна використовувати максимальну температуру води - 90°С.