Як шити тонку тканину

  • Як шити тонку тканину

Легка та витончена тканина – справжня знахідка для літа, особливо якщо вона біла. У ній не спекотно, шкіра дихає і відчуває кожен віяння теплого вітру. Але самостійно зшити з такого матеріалу речі не дуже легко. Тільки досвідчені швачки на практиці навчилися технікам, які роблять процес пошиття значно легшим.

Якщо ви новачок і не хочете здаватися, скористайтеся наведеними нижче порадами. Тут ви дізнаєтесь, як шити тонку тканину, як перетворити роботу на захоплююче та легке заняття, і які види тонкої пряжі існують.

Робота зі швейною машинкою

Якщо ви працюєте на швейній машинці зовсім недавно, то ось деякі поради, які допоможуть шити тонку м'яку тканину без проблем:

1. Перш ніж прийматися писати, потрібно провести підготовчі роботи. І починаються вони із ознайомлення з особливостями матеріалу. Якщо у вас у планах шовкова річ, то ви повинні спочатку випрати матеріал. Робити це потрібно для того, щоб запобігти можливому усадці. Шовк дає невелику усадку, максимум – 15%, але для такого делікатного матеріалу це відіграє важливу роль.

2. Майже всі види найтонших волокон утворюють бахрому. Перш ніж розпочати роботу за швейною машинкою, відріжте ту частину викрійки, яка після прання трохи розтріпалася. Виняток – органза, вона відмінно підходить для тюлю та інших виробів. Ціни на тканину органза та її якісні характеристики зробили вироби з неї одними з найбільш затребуваних.

3.Робити розкрій та будь-які інші операції досить складно – адже структура сировини гладка та слизька. Тому досвідченими майстрами використовується папір, особливою популярністю користується цигарковий папір.

4. Голка, її розмір та щільність також має величезне значення. Для мінімального пошкодження матеріалу використовуйте дуже тонкі невеликі голки. Булавки також мають бути аналогічні параметри. Фіксувати шов потрібно по тому краю, який знаходиться ближче до частини викрійки, що відрізає, приблизно в 0,5 – 1 см від шва.

Ці та інші поради допоможуть вам зрозуміти та розібратися, як шити тонкі тканини на швейній машинці.

Асортимент матеріалів для пошиття легкого вбрання

Практично невагомі волокна дуже популярні серед споживачів та дизайнерів. Тому створили безліч різновидів.

Цитата: Натуральні матеріали завжди були і будуть у тренді, тому такі види тканини, як шовк, бавовна та льон займають стабільні перші позиції популярності.

Актуальні такі види текстилю:

  • Трикотаж;
  • Шифон;
  • Органза та ін.

Багато майстринь кажуть: «Я шию вже давно і мені будь-яка делікатна, хоч і прозора тканина байдуже». Така впевненість похвальна, але у світі постійно відбувається щось нове, тому потрібно постійно вчитися новому. А якщо вам невідомі такі слова, як припуск, рядок та інші, то й поготів потрібно вчитися і осягати нові горизонти.