Из какой ткани шьют халаты? Обзор популярных материалов

  • Из какой ткани шьют халаты? Обзор популярных материалов

Халат - дуже популярний предмет домашнього одягу. Він є майже в кожному будинку. Залежно від матеріалу, з якого пошито цей предмет одягу, він може бути банним, робочим, використовуватися просто замість домашнього костюма. Тканина, з якої виготовлено халат, вважається найважливішою його характеристикою, адже, загалом, фасони схожі між собою, а от унікальних особливостей річ набуває завдяки тим чи іншим властивостям тканини.

Махра (махрова тканина)

Махра - це натуральний матеріал, який також називають плюшем. Робиться з льону або бавовни. Особливість її в тому, що ворс на поверхні тканини складається з нитяних петель. Це робить полотно м'яким, дуже теплим. Натуральний матеріал добре поглинає вологу, швидко сохне, дарує комфорт і відчуття затишку.

З махри зазвичай шиють банні халати, причому частіше великі, щоб у них можна було загорнутися після водних процедур і не замерзнути навіть узимку. Також махровий халат може бути більш суворим - ранковим або вечірнім. У ньому можна з комфортом піти у ванну вранці або закінчити вечірні справи перед сном.

Велсофт

Якщо ви збираєтеся відкрити ательє або невелике виробництво халатів, то купити велсофт оптом - чудова ідея. З цієї тканини шиють велику кількість різного домашнього одягу. Саме по собі полотно легке і міцне, має довгий ворс і дуже приємне на дотик. З нього шиють практично всі види домашнього одягу.

Перевага велсофту в тому, що він добре вбирає, швидко забирає конденсат з тіла, тому предмети з нього приємно одягати після душу. Також він швидко сохне, не скочується, відмінно тримає тепло і майже не мнеться. Навіть у домашньому халатику жінка матиме вигляд королеви, якщо він пошитий із велсофту.

Велсофт

Шовк

Шовкові халати - це скоріше одяг для зваблювання, флірту, ніж для комфорту. Виглядають такі предмети гардероба дуже ефектно і цікаво. Втім, деякі моделі можна носити постійно спекотним літом: матеріал дарує відчуття свіжості та прохолоди.

На вигляд шовковий халат дуже легкий, витончений, вишуканий. У нього приємний натуральний блиск, невелика товщина полотна. Шовк дає змогу тілу вільно дихати, в міру зберігаючи тепло. Щоправда такий одяг має значний недолік - він доволі дорогий.

Бавовна

Домашні предмети гардероба з бавовни - це комфортне і просте вбрання, досить міцне, невибагливе у догляді, але й не святкове. Бавовна - це матеріал повсякденний і здебільшого літній. Вона легка, тонка, добре вбирає вологу і швидко сохне. Щоправда, на відміну від махри чи велсофту, бавовна не дарує відчуття затишку, скоріше - комфорту та простоти.

Цікаво, що ситець, з якого часто шиють жіночі халати на літо, - це насправді різновид бавовни. В одязі з такого полотна точно не буде спекотно, бо воно дуже тонке. Щоправда, натуральний ситець швидко протирається, боїться прання в гарячій воді і линяє.

Бамбук

Тканина з бамбука - порівняльна новинка на ринку текстилю. Спочатку популярності набули рушники з цього матеріалу, а зараз з'явилися і халати. Вони користуються попитом, тому що мають гарний вигляд (полотно блискуче) і м'які на дотик. При цьому властивості халата практично не відрізняються від того, що демонструє виріб із махрової тканини. А ось термін служби значно довший.

Бамбук хороший ще й тим, що вбирає значно більше вологи, ніж бавовна. Крім того, він не накопичує запахів, не дає грибкам та іншим мікроорганізмам розмножуватися в тканині. Тому часто халати з цього матеріалу купують алергіки та астматики.

Вафельна тканина

Халат і вафлі - це, як правило, суто банний одяг. Вафельна тканина дуже швидко вбирає вологу, висушуючи тіло після водних процедур. Але сохне вона також не особливо швидко. Натомість вафельна тканина не боїться прання за високих температур, тому її часто використовують під час пошиття халатів для різноманітних SPA-центрів і готелів.

Фліс

Флісове полотно - це теплий, "зимовий" матеріал, який виготовляється з поліестерових та інших штучних волокон. Найчастіше з нього шиють домашні дитячі костюми, тому що матеріал легкий, невибагливий, добре зберігає тепло (на рівні вовни), але при цьому не дряпається, не подразнює шкіру.

Халати з флісу не такі популярні, але часто їх купують люди, у яких є в будинку тепла підлога. Також вони підходять тим, хто часто мерзне після сну або душу. Також у такому халаті зручно займатися домашніми справами: він водночас теплий, але забезпечує хороше дихання для тіл.

Як бачите, матеріалів для халатів вистачає. Який обрати для себе особисто чи для виробництва своєї лінійки домашнього одягу - вирішувати вам. Зважте плюси і мінуси кожного полотна, подумайте про призначення предмета і зробіть вибір. А якщо потрібна буде допомога, менеджери магазину "Гранд Текстиль" готові допомогти вам. Телефонуйте!