З яких тканин шиють верхній одяг: шуби, куртки та пальто

  • З яких тканин шиють верхній одяг: шуби, куртки та пальто

З приходом осені та зими люди прагнуть одягнутися в теплий і красивий верхній одяг. Сучасні технології дають змогу виробляти тканини з натуральним і синтетичним складом, у яких тепло в мороз і не спекотно під час потепління. Усі види тканин діляться на три великі категорії: натуральні (бавовна, кашемір, вовна), штучні (целюлоза) і синтетичні (нейлон, поліестер). У чистому вигляді якась категорія трапляється рідко, більш популярні сумішеві полотна. Вони поєднують у собі гіпоалергенність і натуральність природної сировини, залишаючись при цьому зносостійкими і довговічними. У статті ми розповімо, з яких матеріалів шиють сучасний верхній одяг.

Які тканини використовують для пошиття верхнього одягу

Склад полотна безпосередньо залежить від умов носіння готової моделі, клімату та індивідуальних переваг споживача. Весь одяг, який одягають взимку і восени, можна розділити на три основні групи:

  • шуби;
  • пальто;
  • куртки та плащі.

Шуби

Як ми знаємо, шуби шиють із хутра:

  • Натурального. Це можуть бути доступні кролик, соболь, песець або норка, яка вважається найдорожчим хутром. Для пошиття однієї шуби використовується величезна кількість шкурок тварин (від 30 до 140). Натуральні шуби завжди вважалися ознакою достатку і статусу. Але вони мають низку недоліків: висока вартість, важка вага, швидка зношуваність. Звісно, шуби з норки або шиншили завжди залишаються класичним варіантом верхнього одягу, підкреслюють жіночність і красу власниці. Але технології не стоять на місці, штучне хутро все більше витісняє натуральне.
  • Штучного. Ще кілька років тому штучні шуби носили вкрай рідко. Вони мали негарний і ненатуральний вигляд. Зараз у моду входить еко-хутро. Воно практично ідентичне справжньому за тактильними відчуттями і кольором, але має зовсім інший склад. Виробники навчилися робити якісну імітацію: в одному виробі поєднуються трикотаж, целюлоза і синтетичні волокна. Останні виготовляються з поліакрилонітрилу. Завдяки властивостям полімеру ворсинки лягають одна до одної, не забиваються в жмути і не потребують особливого догляду. Купити еко хутро оптом можна в інтернет-магазині компанії ""Гранд Текстиль"". Ціни тут нижчі за ринкові, а якість відмінна.

Тканина для шуби

Пальто

Це класика осіннього верхнього одягу. Пальто має захищати від вітру, добре гріти і не сильно намокати, якщо раптом піде дощ. Для пошиття пальто використовують такі тканини:

  • Кашемір. Отримують із вовни особливої породи гірських кіз. 100% матеріал має високу вартість, оскільки виробництво пряжі займає близько місяця. Кашемір має м'якість, ніжність і відмінно утримує тепло.
  • Пальтові тканини
  • Пальтові тканини

  • Драп. Ще один класичний варіант для верхнього одягу. Драп функціональний, у ньому комфортно і тепло. Він майже не мнеться, носиться кілька років. Полотно щільне, але пропускає повітря. Драпові пальта практичні та доступні за ціною.
  • Тканина для пальто
  • Тканина для пальто

  • Замша. Може бути як натуральна, так і штучна. Останню роблять з бавовни або шовку, вона має ворсисту поверхню з одного боку. Така тканина відмінно драпірується, не втрачає колір з часом і довго носиться.

Куртки і плащі

Тут, як правило, використовують синтетичні матеріали. В останні роки їх з'явилася величезна кількість, це тема для окремої статті. Ми опишемо кілька основних видів:

  • Нейлон. Це поліамід, який отримують із солі адипінової кислоти і гексаметилендіаміну. Отримана тканина непромокальна, нерозтяжна і дуже міцна.
  • Дюспо. Це той самий поліамід, але виготовляється трохи за іншою технологією. Поверхня тканини глянцева, має безліч кольорів. Матеріал володіє хорошими водовідштовхувальними якостями, його легко мити і сушити.
  • Грета. Складається з бавовняних волокон, які переплітаються з поліестеровими. Завдяки такій структурі виворіт куртки виходить натуральним, а зовнішня поверхня - повністю синтетичною. Це робить тканину практичною і теплою.

Полиамид

Для виробництва верхнього одягу використовується безліч натуральних і синтетичних тканин: еко-хутро, кашемір, нейлон тощо. Кожен з матеріалів має свої переваги і недоліки. Найчастіше виробники використовують сумішеві варіанти для надання одягу потрібних якостей. Сучасний верхній одяг практичний і красивий: він добре гріє і має при цьому естетичний вигляд.