З яких тканин шиють весільні сукні

  • З яких тканин шиють весільні сукні

Обираючи тканину для весільного аутфіта, наречені перебирають сотню варіантів - від елегантного шовку до скромнішого атласу. І часом пошук ідеального матеріалу забирає стільки часу і сил, що в підсумку, наречені погоджуються на більш-менш прийнятний варіант.

Але є спосіб заощадити час і сили: дізнатися, з яких тканин шиють весільні сукні провідні fashion-будинки країни, і чому вони обирають саме ці варіанти. Подробиці - у нашому огляді.

Правила вибору тканини для весільної сукні

Головний принцип стилістів - підбір матеріалу під фасон вбрання. Якщо плануєте йти під вінець у короткій або довгій одношаровій сукні, то краще обирати шовк або сатин. Вони досить щільні, чудово сидять на фігурі та поєднуються з різними видами декоративного оздоблення - ажурним мереживом, перлами та напівдорогоцінним камінням.

Для креативніших рішень підійдуть атлас, шовк, сатин як основний матеріал, а ось прозорі полотна - шифон, тюль, м'яку сітку або тонку органзу - використовують для створення додаткового об'єму. Вони також підходять для пошиття пишної спідниці, пояса, накидки.

Ще один важливий аспект - особливості фігури. Стилісти кажуть, що такі види тканин для весільної сукні, як атлас або шовк, підійдуть дівчатам з не ідеальними формами. Використовуючи цю матерію, вам вдасться приховати деякі недоліки фігури. Наприклад, трохи розповнілу талію, змістивши акцент у фасоні на зону декольте або на низ виробу.

До того ж, ці благородні тканини досить щільні, і вони допомагають замаскувати різні косметичні дефекти на шкірі.

Мереживні вбрання: головні особливості

Останні кілька років не виходять з моди моделі, виконані з мережива. Причому види мережива для весільної сукні підбирають найрізноманітніші - ажурне, коклюшкове, голкове, прошва, шантійське та інші.

Вони додають образу нареченої особливого шику і чарівності, але за умови, що оздоблення буде підібране з розумом - з урахуванням особливостей фігури і стилю аутфіта.

Також стилісти додають, що важливо пам'ятати про те, що мереживо має доповнювати вбрання, а не слугувати його "основою". Під мереживний каркас знадобиться щільна підкладка, що перетворює силует, а для ажурного оздоблення гармонійна "пара". Оптимальний варіант - атлас або сатин.

Візьміть на замітку поради стилістів, щоб підібрати відповідну "основу" для весільного аутфіта без особливих проблем!