З яких тканин краще шити теплий одяг, які різновиди їх випускають

  • З яких тканин краще шити теплий одяг, які різновиди їх випускають

Настає холодна пора року. Це означає, що час шити одяг із теплих тканин. Для нього застосовують частіше товсті об'ємні матеріали. Але вони необов'язково важкі. Сучасні технології дають змогу виготовляти полегшені зимові тканини, здатні відмінно зберігати тепло. Головна умова його для утримання - це пориста структура. Вона, створюючи повітряний прошарок, відмінно утримує тепло. Ворсиста тканина букле добре підходить для виготовлення теплих пальто і жакетів.

Найпоширеніші теплі тканини для осіннього сезону

Легка промисловість пропонує безліч різновидів текстилю для виготовлення демісезонного одягу з натуральних і синтетичних волокон. Важливо усвідомлювати, що товщина і щільність матеріалу - це не єдина умова для утримання тепла. Одяг має бути пористим, щоб повітря циркулювало вільно. Такий одяг дихатиме і добре відводитиме зайву вологу від тіла. Вологе тіло швидше замерзає, ніж сухе. Ще він обов'язково має відштовхувати воду. Цими властивостями володіє пальтова тканина букле.

Найбільш придатними матеріалами для виготовлення демісезонного одягу вважають такі види:

  • хутро;
  • шерсть;
  • кашемір;
  • пальтова тканина букле;
  • оксамит;
  • твід;
  • джинса;
  • фліс;
  • вельвет;
  • драп.

Демісезонні матеріали можуть виготовлятися з повністю натуральних тканин. Для їх виготовлення застосовують кілька видів волокон. Бавовняні - добре вбирають вологу. Вони легкі, міцні, дають змогу шкірі дихати. Вовняні - теплі, еластичні, гігроскопічні, зносостійкі. Але натуральні волокна легко мнуться і потребують дбайливого догляду. Для поліпшення характеристик полотна до них додають штучні або синтетичні волокна.

Наприклад, до складу тканини букле, однієї з найпопулярніших для холодної погоди, входять вовна, бавовна, віскоза і синтетика. Її поверхня має завитки. Склад допомагає придбати незвичайну легкість. Вона виглядає об'ємною, але має повітряну структуру і відмінно утримує тепло. Букльована тканина добре тягнеться і підкреслює вигини фігури. З неї можна зшити стильний верхній одяг.

Поширені тканини для зимового сезону

У зимову пору року неможливо обійтися без верхнього одягу. Який би теплий светр ви не одягнули, взимку доведеться щодня носити утеплену куртку, шубку або пальто.

Зараз у магазинах пропонують широкий вибір матеріалів для пошиття верхнього одягу:

  1. Хутро. Зараз багато дизайнерів вважають за краще використовувати його штучні різновиди. Хутряні тканини вважають найтеплішими. Модниці вважають, шубки зі штучного хутра зігрівають не гірше, ніж натуральне хутро норки або песця. Його застосовують як основне або використовують для оздоблення. Пальто або куртка, облямовані хутром, стають істотно теплішими за звичайні вироби.
  2. Шерсть. Це волокна, що відмінно зігрівають, для зимових речей. У колекціях матеріалів для зимових виробів з вовни багато букльованих тканин для пальто, твіду, крепу, драпу. Верхній одяг, зшитий з драпу, витримує навіть суворі морози. Його не продуває вітер. Він добре відводить вологу і тримає тепло. Зараз популярні тканини букле для пальто з додаванням унікальної вовни альпаки, яка вдвічі тепліша за овечу. Вона напрочуд м'яка, за нею легко доглядати в домашніх умовах.
  3. Мембрана. Високотехнологічні мембранні матеріали зігрівають не самостійно. Вони не пропускають охолоджене повітря, а також продуваються вітром. Цей ефект досягається застосуванням переплетення ниток з високою щільністю. На полотно зверху наносять тонку полімерну плівку. Мембранні речі підходять людям, які ведуть активний спосіб життя і займаються зимовими видами спорту. Вони захищають від холоду, не рвуться, довго не зношуються, їх легко відіпрати й очистити щіткою.

Ці матеріали дадуть змогу створити наймодніші вироби для зими, які зігріють навіть у найгіршу непогожу погоду і будуть носитися із задоволенням.

Види теплих тканин для суконь

Для зимової речі важливий не тільки модний фасон, мають велике значення теплозахисні властивості. Матеріал має не тільки прикрашати господиню, а й її зігрівати.

Ці властивості має наступний текстиль:

  1. Оксамит. З цієї розкішної тканини з унікальною фактурою знову модно шити повсякденний одяг. Вона надає сукні урочистості та загадковості, а також відмінно зігріє на зимовій вечірці.
  2. Джерсі. Це різновид трикотажного полотна. Він створюється шляхом особливого переплетення ниток. Джерсі в'яжуть із вовняних, синтетичних, бавовняних ниток. Цей матеріал буває різної щільності та товщини.
  3. Тканина букле для сукні. Цей різновид витканий з нитки з вузликами. Її виробляють зі штучних і натуральних волокон. Завдяки хвилястому рельєфу вона відмінно зберігає тепло.
  4. Креп. Для цього різновиду матеріалу характерна зерниста поверхня. Він не мнеться і має привабливий зовнішній вигляд. З нього шиють повсякденні та святкові вбрання.
  5. Шерсть. З неї виходять найтепліші сукні. Вовняні тканини виробляють із натуральних волокон. Використовують шерсть різних тварин - овець, альпаки, кіз, лам, яків, верблюдів та інших. У виробах із такого матеріалу буде тепло навіть у холодну погоду. Вовна майже не мнеться, відмінно пропускає повітря.

Великим успіхом у холодну пору року користуються сукні з в'язаного полотна. У них тепло. Вони не сковують рухів і дуже комфортні в носінні.

Теплі тканини для штанів і костюмів

Для пошиття теплих штанів використовують міцну тканину. Ще вона має бути м'якою і приємною до шкіри. Усі ці властивості характерні для вовни букле. Для її виготовлення використовують натуральні волокна, а також сумішеві або штучні матеріали. Букльована костюмна тканина добре тримає форму, що дуже важливо для пошиття костюмів. Для цього треба вбирати матеріал з потрібною щільністю і товщиною ниток. Цей матеріал відмінно підходить для пошиття повсякденних піджаків і штанів.

Якщо потрібен виріб зі строгими лініями, вибирайте пружні вовняні тканини - габардин або твід. Ще один теплий різновид - це зимова джинса. Денім давно користується популярністю. Модні костюми можна зшити з джинсового матеріалу. Для холодної погоди випускають утеплену джинсу, яка з внутрішньої сторони продубльована флісом.

Теплі тканини для верхнього одягу

Для пошиття цих виробів найкраще підійдуть пальтові тканини, що містять вовняні волокна. У продажу представлені такі види пальтових матеріалів:

  • габардин - однотонний, щільний текстиль з фактурним кутовим рубчиком;
  • діагональ - щільна, гладкофарбована тканина, що має подвійний діагональний рубчик;
  • креп - напіввовняний зернистий матеріал, до його складу входять віскозні або капронові нитки;
  • твід - текстиль з комбінованим переплетенням, має фактурну і щільну текстуру;
  • кашемір - матеріал із саржевим переплетенням найтонших кашемірових ниток;
  • драп - цю щільну, важку тканину виготовляють з овечої вовни, змішуючи зі штучними волокнами ниток;
  • матеріал букле - це текстиль зі складним дрібноузорчастим переплетенням.

Усі зимові матеріали тчуться із суміші вовни та штучних ниток. Вони взаємно доповнюють властивості один одного. Вовняні волокна утримують тепло, а синтетичні - забезпечують несминаемость і зносостійкість.

Тепер ви відмінно розбираєтеся в представленому різноманітті тканин. Зможете вибрати текстиль для зимового одягу, виходячи з власних уподобань і побажань. Але краще вдатися до допомоги професіоналів, яким ви довіряєте шити виріб.