Що за тканина креп шифон?

  • Що за тканина креп шифон?

Ця тканина вважається найкращою "основою" для пошиття суконь, сарафанів, спідниць, що летять, і "повітряних" блуз. Але врахуйте, що це - тонкий і прозорий матеріал, який найкраще використовувати в тандемі з підкладкою з цупкої матерії, щоб підкреслити достоїнства фігури і замаскувати недоліки. Які ще особливості має цей матеріал, що за тканина креп-шифон і які різновиди цього благородного матеріалу представлені на ринку, читайте в нашому огляді, а паралельно вивчайте асортимент пропозицій у нашому каталозі, особливо, якщо ви плануєте купити шифон оптом від провідних виробників світу за найкращою вартістю.

Шифон: історія, ціна, характеристики

Згідно з давніми пам'ятками, шифон з'явився за кілька століть до нашої ери в Китаї. За текстурою і зовнішнім виглядом він був схожий з більш дорогим аналогом - шовком. Його купівля була прерогативою багатих людей, спраглих підкреслити соціальний статус. Представники менш заможних верств населення просто не могли дозволити собі придбати навіть пару метрів тканини.

Через кілька століть для виробництва шифону стали використовувати бавовну, віскозу, поліестер і поліамід. Такий "хід" істотно знизив собівартість матеріалу, і, що важливо - якість і зовнішній вигляд полотна залишився практично незмінними.

Зараз у складі тканини шифон є як штучні, так і натуральні волокна, які забезпечують такі характеристики матерії, як:

  • висока якість
  • практичність
  • гігроскопічність
  • гладку текстуру
  • тривалий термін експлуатації.

І саме ці якості зробили цю матерію затребуваною в модній індустрії: її використовують для пошиття жіночого та дитячого одягу, створення аксесуарів, штор, фіранок та інших виробів, що використовуються для декорування приміщення.

Різновиди шифону

На сучасному ринку представлений відмінний асортимент різних видів цього матеріалу. І найпопулярнішим вважається креп-шифон. Склад тканини цього формату вважається найпрезентабельнішим - для його виробництва використовують волокна двокрепочного шовку, що забезпечують гладку поверхню, приємну і ніжну текстуру. Цей матеріал визнано найкращим рішенням для пошиття як вечірніх суконь, так і одягу, призначеного для повсякденного життя - блуз, сарафанів, накидок, болеро, спідниць.

Але це далеко не всі різновиди шифону, які гідно оцінили як дизайнери, так і споживачі:

  • шифон-жаккард: щільний матеріал, який не потребує особливого догляду, оскільки практично не мнеться, зберігає яскравий і насичений колір
  • "хамелеон": полотно з блискучою текстурою, яке змінює колір залежно від рівня освітлення
  • шанжан: легкий, летючий, м'який на дотик матеріал
  • шифон-атлас: "основа" зі щільною текстурою і благородним блиском
  • нейлон: матерія з додаванням нейлонових волокон, має яскравий відтінок і надійну текстуру.

Усі ці види матерії використовують для підготовки стильних речей як для дорослих, так і для маленьких модників.

Де купити шифон за вигідною ціною

Якщо ви шукаєте якісний матеріал за доступною вартістю, оцініть асортимент товару в каталозі нашого інтернет-магазину. Ми реалізуємо продукцію від виробників Китаю і Кореї, яка стане підходящою "основою" для створення різних аксесуарів і одягу. Оформити покупку тканини з напівпрозорою текстурою і відмінною якістю ви можете на нашому сайті або під час візиту на наш склад, розглянувши відтінок і фактуру матеріалу, оскільки за описом тканини шифону в картці товару складно скласти повноцінне уявлення про її характеристики.