Що за тканина котон

  • Що за тканина котон

Коттон – що це за матеріал і де він використовується? Інша його назва – бавовна, і вона є одним з найдешевших і найпоширеніших матеріалів. При цьому тканина коттон – найважливіший продукт текстильної промисловості, який застосовується при пошитті одягу, виготовленні меблів та багатьох інших галузях.

Купити в Україні тканину котон можна в нашому інтернет-магазині «Гранд Текстиль». Ми пропонуємо високоякісні природні та штучні матеріали за приємними цінами. Особливою популярністю користується така тканина, як полірований бавовна, і її опис ви знайдете нижче. Бавовняні тканини – найкраще рішення для людей, які дбають про своє здоров'я, адже бавовна – це завжди надійно, комфортно та гіпоалергенно. Серед його незаперечних переваг вирізняють:

  • високу міцність та зносостійкість;
  • термопластичність – можливість приймати різні форми під впливом високих температур (наприклад, після прасування праскою);
  • високі термозахисні характеристики – чудово зберігає тепло та сухість;
  • легке очищення та прасування;
  • взаємодія з органічними розчинниками (оцтом, спиртом), що дозволяє виводити навіть найскладніші плями.

При цьому не можна використовувати лимонну кислоту, гладити на максимальному режимі і піддавати бавовну тривалому впливу сонячних променів.

Опис тканини стрейч-коттон

Так прийнято називати бавовняну матерію з якимось орнаментом, візерунком.Переважно вона представлена ​​в яскравих кольорах та чудово підходить для виробництва одягу. Її часто радять до носіння лікарі, тому у багатьох виникає питання: що це за тканина – стрейч-коттон – і в чому її цілющі властивості? Справа в тому, що він містить величезну кількість природних волокон.

Завдяки цьому підвищуються гігієнічні характеристики. Вона рекомендована для людей з підвищеною пітливістю, шкірними захворюваннями, хворобами репродуктивної системи, алергіями тощо. Матеріал стрейч-коттон досить практичний у повсякденному житті, а речі з нього коштують зовсім небагато.

Коттон-меморі – що це за тканина?

Вона також відома як полірований котон, але багато хто не знає, що це за тканину і чому її так часто вказують на бирках для одягу. Вона отримала таку назву за рахунок гладкої та блискучої лицьової сторони, і це робить її гарним вибором для ошатних костюмів, суконь, блуз і так далі.

Опис тканини коттон-меморі короткий і лаконічний: вона чудово пропускає повітря, дозволяючи шкірі дихати, не мається при пранні, виглядає розкішно та елегантно. Крім того, вона застосовується для обробки меблів.

Існує також коттон-поліестер або поліефірна тканина, яка являє собою змішування натуральної бавовни та синтетичного поліестеру. Вона знаходить своє застосування у створенні святкового вбрання. Характеризується вона порівняно низькою вартістю, привабливим зовнішнім виглядом та чудовою якістю.