Що таке кожзам і його види

  • Що таке кожзам і його види

Одяг, взуття, аксесуари, виготовлені зі штучної шкіри, поступово витісняють на другий план вироби з натурального матеріалу. Цей тренд провокувала турбота про тварин та навколишній світ.

Якщо ви збираєтеся поповнити гардероб стильним піджаком або сумочкою з модного матеріалу, варто дізнатися докладніше, що таке шкірозамінник і які його види зараз найбільш затребувані.

Основні характеристики

Кожзам - це полімерний матеріал, що складається зі штучних волокон. За зовнішнім виглядом і характеристиками він не поступається натуральним податком: він — міцний, щільний і практичний, і головне, що для його виготовлення жодна тварина не постраждала.

Штучна шкіра - лідер іноземних дизайнерів. Щороку вони випускають нові колекції суконь, сумок, гаманців, головних уборів. Користується попитом ця продукція серед споживачів — вироби зі шкірозамінника стоять на порядок нижче, ніж із натурального матеріалу.

Ще одне важливе питання: як визначити виріб пошитий зі шкіри чи шкірозамінника? Перевірити це досить просто: можна розпорошити чи нанести кілька крапель води на поверхню сумки, гаманця, кепки. Якщо волога миттєво вбереться, то річ з натуральної шкіри, якщо ні, то зі штучної.

Також відрізнити шкіру від шкірозамінника можна за допомогою запальнички натуральний матеріал стійкий до вогню, а його замінник миттєво стискається.

Види штучної шкіри

Вибираючи вироби з цього матеріалу, важливо вивчити основні види шкірозамінника та їх особливості. Так ви підберете аксесуар або головний убір, що підходить за ціною та властивостями.

Перший різновид - MF-шкіра.Вона виготовляється із волокон, покритих поліестером або поліамідом. У неї пориста структура, високі гігроскопічні та водовідштовхувальні властивості.

Другий вид – PVC. Її головна особливість – нанесення волокна шару ПВХ та пластифікаторів. Залежно від пропорцій добавок полотно стає м'якшим або твердішим.

Третій тип шкірозамінника - PU, що складається з трьох шарів: бавовни, оброблена натуральна шкіра та поліуретану. Цей матеріал приємний на дотик, добре пропускає повітря і вбирає вологу. Йому не страшний мороз та механічні дії. І головна перевага – PU безпечний для здоров'я.

Четвертий вигляд – екошкіра. Вона складається з двох шарів: бавовни або синтетичного полотна та поліуретану. У екошкіри чудовий зовнішній вигляд. Також вона гігроскопічна, гіпоалергенна, стійка до низької температури повітря та ультрафіолетових променів.