Чим виводити чорнило з тканини?

  • Чим виводити чорнило з тканини?

Чорнило з ручки може залишитися на одязі з різних причин. Одна з них від позначки ще в процесі розкрою виробу, інша - проста неакуратність. Не важливо, чому забруднився матеріал, важливо вміти і знати, чим вивести чорнило кулькової ручки з тканини.

Часто чорнильні штрихи з'являються від дитячих забав. Якщо в будинку є діти шкільного та дошкільного віку, слід заздалегідь приготуватися до необхідності відчищати і відпирати. Якщо малюк вирішив розмалювати сатинову сукню, то найвірніший спосіб - купити сатин в інтернет магазині і пошити нову. Для тих, хто вирішив поборотися і вивести чорнило, є кілька способів, чим виводити чорнило з тканини.

5 способів впоратися з плямами від чорнила

  1. Перекис водню - постійний гість у будинку, де ростуть діти. Обробіть чорнильну пляму перекисом і виперіть. Неприємні сліди мають піти.
  2. Нашатирний спирт може допомогти в різних ситуаціях. Якщо вдома не виявилося перекису, змочіть ватку спиртом і покладіть на пляму на 20 хв. Після цього прополощіть водою. Спосіб дієвий, однак, вимагає обережності. Допомагаючи вивести чорнило з білої тканини, на кольоровій вони можуть залишити вигорілу пляму.
  3. Нашатирний спирт змішаний із содою допоможе очистити чорнило.
  4. Немає нашатирю? Скористайтеся етиловим спиртом і оцтом. Попросту - горілкою змішаною з оцтом 1 : 1.
  5. Лимонний сік. Ідеальний засіб не тільки від застуди, а й від застарілих плям від кулькової ручки. Капніть трохи на забруднену ділянку, почекайте, прополосніть.

Виводимо плями на шкірі, замші, вельветі

Шкіра, як натуральна, так і штучна, незважаючи на гадану міцність - матеріал ніжний. На замші, шкірі та вельветі варто спробувати вивести пляму від чорнила за допомогою молока. Для цього знадобитися м'яка губка або спонжик і підігріте до 40С молоко. Протріть теплим молоком поверхню і чорнило має зникнути.

Гелієві ручки все більше входять у моду. Але одна з проблем таких чорнил - вони частіше витікають з ампули. Впоратися з плямою від гелієвої ручки легко. Підігрійте оцет до 50С, змастіть ним пляму і виперіть річ вручну або в пральній машині.

Не так багато способів вивести чорнило, але вони прості й безпечні за умови правильного застосування. Інгредієнти, які можна використовувати для цього, знайдуться в кожному домі або найближчому магазині і не потребуватимуть великих грошових витрат.